Det går faktiskt fortfarande att spela bingo på en vanlig bingohall i Sverige. Runt om i landet finns det idag ca 100 stycken aktiva bingohallar och det är en viktig social mötesplats för många. De flesta av dem är idag datoriserade men det finns fortfarande bingovärdar och bingoutropare som arbetar för att ditt spelande ska bli så roligt och bra som möjligt.

Så hur går det till då? Att spela på en fysisk bingohall är det mest traditionella du kan göra och det är inga konstigheter. När du kommer dit så köper du brickor till det spel du vill spela och sedan är det bara att sätta sig och invänta starten på dragningen. Bingoutroparen presenterar alla nummer som dras ett i taget. Då gäller det som vanligt att hitta och markera dem du hittar på din eller dina brickor. På en del ställen sitter du framför en liten skärm och på en del ställen har du fortfarande pappersbrickor som du markerar på med en bingopenna. När någon vinner så ropar man bingo eller trycker på en knapp och får sin vinst utdelad. Det finns elektronisk bingo som har riktigt stora jackpots men kontantvinsterna är inte så stora om man jämför med online.

Bilbingo

En annan bingoform av den mer traditionella sorten som fortfarande existerar i allra högsta grad i Sverige är Bilbingo. Där går det till så att man anordnar bingo på en stor parkering eller äng där man kan parkera sin bil. Det kallas även ibland för Driv-in bingo eftersom att det nästan ser ut som när man visar Driv-in bio i USA. Man kör in med bilen helt enkelt, dragningarna går till på samma sätt som när du spelar i en hall eller online men numren ropas ut i stora högtalare. Får du bingo så tutar du och blir tilldelad din vinst. Detta är ett sant familjenöje om somrarna på mindre orter och det har även blivit populärt bland yngre kompisgäng. Bingo verkar överhuvudtaget vara ett spel som står sig mot tidens tand och folk älskar att spela.